render 42 Photo

Facilitati si Localizare

Primul proiect rezidential din cadrul Metalurgiei Park Residence pre-certificat GREEN HOMES.

Ansamblul rezidential este amplasat intr-o zona a Bucurestiului aflata in plina dezvoltare. Desi de multa vreme Bucurestiul este cunoscut ca un oras aglomerat si zgomotos, inca mai exista locuri la inceput de drum in care o abordare organizata poate aduce un sentiment de normalitate in agitatia generala a orasului.

In zona Metalurgiei, la nivelul administratiei Primariei Sectorului 4, exista un concept de dezvoltare echilibrata si armonioasa. Pe o latura a ansamblului nostru rezidential, se gaseste noul parc Tudor Arghezi, cel mai mare parc amenajat in Bucuresti dupa Revolutie. De asemenea, in apropiere urmeaza sa fie construita o scoala noua. Intr-o premiera pentru aceasta zona, Primaria Sectorului 4 va edifica un patinoar olimpic denumit Berceni Arena.

vienna parkside residence apartamente

Amplasament excelent, cu multiple facilitati de transport

Noul proiect imobiliar este amplasat pe Bulevardul Metalurgiei, Nr. 92-94, Bucuresti, Sector 4, in cadrul primului parc rezidential din Romania: Metalurgiei Park Residence.

Amplasarea excelenta a proiectului ofera acces facil pe jos catre cele mai importante puncte de interes ale zonei:

 • 20 m pana la galeria comerciala proprie;
 • 50 m pana la statia STB;
 • 100 m pana la Kaufland si Lidl;
 • 50 m pana la parcul Tudor Arghezi;
 • 400 m pana la restaurantul South Burger;
 • 300 m pana la Metro, Auchan si Jumbo;
 • 800 m pana la Grand Arena Mall sau pana la Carefour, Hornbach, Selgros si McDonald’s;
 • 800 m pana la gradinita “Insir’te Margarite”;
 • 900 m pana la Premium Wellness Institute.

De asemenea, locatarii ansamblului Vienna Parkside pot ajunge in cel mai scurt timp in centrul Bucurestiului, beneficiind de o multime de proiecte de infrastructura si mijloace de transport in comun:

 1. Iesire rapida catre soseaua Berceni- Aparatorii Patriei;
 2. Iesire rapida catre soseaua Metalurgiei – Piata Sudului;
 3. Acces rapid catre Soseaua de Centura;
 4. Statii STB chiar in fata ansamblului;
 5. Statii de metrou in imediata apropiere.

Parcul „Tudor Arghezi”

Miercuri, 20 septembrie 2023, cand s-au implinit 564 de ani de la prima atestare documentara a orasului, locuitorii Capitalei au primit un frumos cadou. Parcul Tudor Arghezi, cel mai nou parc din Bucuresti, si-a deschis larg portile pentru cei care vor sa se relaxeze, sa faca sport si sa socializeze, intr-o oaza de verdeata si liniste. La inaugurare, spatiul a devenit neincapator pentru sutele de oameni care doreau sa il viziteze in premiera.

Situat pe bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4, intr-o zona aflata in plina dezvoltare urbanistica, in care foarte multe familii tinere au ales in ultimii ani sa isi intemeieze un camin, parcul Tudor Arghezi se intinde, in momentul de fata, pe 4 hectare. Proiectat initial pentru o suprafata mai mica, parcul a fost extins treptat prin expropriere, pentru a creste suprafata verde a acestei zone urmand ca la final acesta sa aiba o suprafata de cel putin 8 hectare, asa cum rezulta din declaratiile autoritatilor locale.

Tema principala a parcului este dedicata sportului, fiind specificul acestui nou parc, in care a fost deja instalata o pista de atletism cu o lungime de 1670 metri, o pista de biciclete, piste de trotinete si aparate de fitness. In imediata apropiere, au fost amenajate nu mai putin de 14 terenuri de sport, unde iubitorii de miscare pot practica diferite sporturi cu mingea.

Totodata, in interiorul parcului au fost create si alte facilitati de relaxare, cum ar fi o plaja ecologica si o zona speciala pentru iubitorii de animale de companie. 

De asemenea, este disponibila o parcare supraetajata cu 150 de locuri pentru cei care doresc sa viziteze cel mai nou si, probabil, cel mai modern parc din Bucuresti.

Cu toate acestea, atractia principala a parcului este fantana arteziana muzicala “Fantana Florilor”, care ofera vizitatorilor in fiecare seara un spectacol inedit de lumina si culoare.

render 42 Photo

In ceea ce priveste spatiul verde, au fost plantati peste 160 de ciresi japonezi in Parcul Tudor Arghezi. Impreuna cu ceilalti aproximativ 500 de copaci plantati deja in acest loc si cu cele 2500 de plante de iedera, acestea vor transforma parcul intr-o oaza de verdeata, intr-o veritabila padure urbana.

In perioada urmatoare, avand in vedere dezvoltarea demografica accelerata a zonei de sud a Sectorului 4, autoritatea locala are deja in plan extinderea acestui parc si completarea lui cu facilitati care sa raspunda cerintelor celor care locuiesc in aceasta parte a orasului.

Vienna Residence 1240 x 456 px 1

Facilitati care unesc Metalurgiei Park de centrul Bucurestiului:

Exista numeroase proiecte de infrastructura care au fost dezvoltate in zona de Sud a Bucurestiului, imbunatatind mobilitatea locuitorilor din zona:

 1. Pasajul subteran auto de la Piata Sudului. Acesta leaga Bulevardul Metalurgiei de Bulevardul Obregia, oferind acces rapid catre soseaua Mihai Bravu prin podul de la Calea Vacaresti;
 2. Bulevarde largite cu 2 benzi pe sens: Soseaua Berceni, strada Turnu Magurele si strada Luica;
 3. Proiecte de dezvoltare a unor pasaje rutiere in zona Metalurgiei, Turnu Magurele si Aparatorii Patriei, care urmeaza sa lege inelul median dintre soseaua Giurgiului si Targul Vitan- Pasajul Europa Unita.

Datorita tuturor acestor proiecte de infrastructura, timpul petrecut in masina pana la Piata Unirii este de doar 15 minute.

Metalurgiei Park Residence – Primul Parc rezidential din Romania

WhatsApp Image 2023 11 22 at 10.03.50.jpeg

Vienna Parkside Residence face parte dintr-un proiect de anvergura dezvoltat in ultimii ani: Metalurgiei Park Residence. Acesta numara 5000 de locuinte deja construite si 5000 de unitati locative care sunt in dezvoltare, urmand sa fie date in folosinta in urmatorii 5 ani.

Metalurgiei Park Residence a asigurat locatarilor un spatiu vast, in care gasesc absolut toate facilitatile de care au nevoie.

Cele 5000 de apartamente si garsoniere sunt construite pe o suprafata de 20 de hectare de teren si respecta toate criteriile de calitate a vietii:

 • sunt construite conform standardelor impuse de UE;
 • au spatii mari si luminoase;
 • se regasesc in cladiri cu certificate verzi;
 • sunt in imediata apropiere a scolilor, gradinitelor, zonelor comerciale, parcurilor si zonelor de agrement.

Avand in vedere experienta foarte buna a locatarilor care se bucura deja de apartamentele din Metalurgiei Park Residence, dezvoltatorii au decis sa demareze faza a II-a a proiectului, astfel au pregatit inca 20 de hectare de teren pentru constructia unor noi ansambluri rezidentiale moderne, continuand sa ofere oportunitati de locuire de calitate in aceasta zona.

Atat Vienna Parkside, cat si alte proiecte rezidentiale aflate in faza a II-a de dezvoltare urmeaza sa fie construite in aproximativ 5 ani si vor raspunde tuturor cerintelor moderne:

 • le vor oferi locatarilor zone generoase de retail si de agrement;
 • vor atrage investitii pentru dezvoltarea de scoli, gradinite si spatii comerciale;
 • vor oferi statii de incarcare electrica pentru autoturisme;
 • vor fi integrate cai de acces generoase si spatii de relaxare.

Timeline si noutati in Metalurgiei Park Residence

Poate cel mai important aspect este modul in care vor fi edificate noile proiecte rezidentiale. O mare parte din acestea vor fi construite in conformitate cu cerintele Europene actuale, vor respecta standardele nZEB(nearly Zero-Energy Building), vor dispune de fatade ventilate, sisteme de incalzire centralizata, panouri fotovoltaice care vor ajuta si sustine masiv consumul de energie electrica, vor dispune de statii de incarcare electrica pentru autoturismele electrice si, bineinteles, vor fi certificate ca proiecte verzi, eficiente si sustenabile, datorita contractelor incheiate cu Consiliul General al Cladirilor Verzi – RoGBC.

Citeste mai mult despre cladirile verzi certificate de RoGBC aici: http://www.rogbc.org/ro/locuinte-verzi.

Metalurgiei Park Residence faza a II-a

apartamente spatioase si suprafete comune bine optimizate

Faza a II-a a Metalurgiei Park Residence se va desfasura pe o suprafata generoasa de 20 hectare de teren, fiind estimat un numar suplimentar de 5000 noi unitati locative, cu o diversitate de tipuri de apartamente si facilitati.

Mai multi investitori au achizitionat deja terenul si au inceput lucrarile de constructie, incepand din prima parte a anului 2022. Lucrarile urmeaza sa se desfasoare pe o durata de 5 ani.

Noua faza a proiectului aduce si o serie de noutati:

 • Noi investitori de anvergura s-au angajat sa investeasca sume considerabile in edificarea atat a imobilelor de locuinte, cat si a unor zone generoase de retail, scoli, gradinite, zone comerciale, parcuri si zone de agreement, acestea fiind doar cateva dintre avantajele acestei noi faze de dezvoltare a proiectului rezidential.
 • KAUFLAND ROMANIA a creat o zona foarte importanta de retail pe o suprafata de 2.5 hectare de teren, invecinata cu LIDL ROMANIA, in care exista mai multe zone de shopping si petrecere a timpului liber.

In cadrul acestei noi faze de dezvoltare, vor fi incluse zone verzi, parcuri de proximitate si zone comerciale ample. De asemenea, se planifica construirea unei scoli si a unei gradinite pentru a raspunde nevoilor educationale ale locuitorilor din aceasta zona.

Infrastructura bine pusa la punct si proiecte mari in desfasurare

Din punctul de vedere al infrastructurii, pasajul subteran auto de la Piata Sudului si noul pod de pe Calea Vacaresti, precum si noua pasarela Europa Unita de la intersectia Bulevardului Metalurgiei cu Turnu Magurele, asigura accesul rapid catre centrul Capitalei si principalele bulevarde. In plus, trei dintre cele mai importante artere, repsectiv Soseaua Berceni, Strada Turnu Magurele si Strada Luica, au fost extinse cu o banda suplimentara pe fiecare sens de circulatie, ceea ce a contribuit semnificativ la ameliorarea problemei traficului auto.

Alte doua pasaje rutiere gigant sunt anuntate chiar in zona Metalurgiei, Turnu Magurele si Aparatorii Patriei, care ar urma sa lege inelul median dintre Soseaua Giurgiului si Targul Vitan.

In imediata apropriere a proiectului exista numeroase zone comerciale de shopping, printre care: Metro, Jumbo, Auchan, Carrefour Grand Arena Mall, Hornbach, Selgros si Mall Sun Plaza.

Metalurgiei Park Residence – unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Romania

Metalurgiei Park Residence este in prezent unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare rezidentiale din Romania, valoarea cumulata a investitiilor dezvoltatorilor imobiliari depasind suma de 350 milioane Euro.

Noile imobile ce se vor edifica in cadrul proiectului vor avea un regim mai mare de inaltime, cuprins intre P+8E si maxim P+12E, iar parcarile oferite rezidentilor vor fi atat supraterane, cat si subterane, pentru a spori astfel confortul noilor locatari.

Noua etapa de dezvoltare reprezinta o dovada deplina a maturitatii proiectului si o confirmare a succesului inregistrat in prima faza de dezvoltare.

E timpul sa ai casa ta in Metalurgiei Park Residence!

Parteneri Vienna Parkside Residence

sudrezidential
credit24h
avalon romania
urbanis adiru
MicrosoftTeams image
. Contact Vienna ParkSide Residence