R 12 Photo

RoGBC

Beneficiile Certificarii GREEN HOMES in Proiectul Vienna Parkside Residence

Vienna Parkside Residence nu este doar o reprezentare a modernismului in domeniul imobiliar, ci si un simbol al angajamentului nostru profund fata de constructiile durabile si responsabile. Aliniat la standardele Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC), ansamblul nostru respecta normele internationale de sustenabilitate.

GREEN HOMES – certificat RoGBC (Consiliul Roman pentru Cladirile Verzi)

MicrosoftTeams image

Prin obtinerea acestei certificari, nu doar confirmam angajamentul nostru fata de constructii de calitate, ci oferim si o garantie in acest sens! Abordam constructia intr-un mod responsabil, tinand cont de sustenabilitate si rentabilitate.

Procesul de certificare implica cateva etape esentiale: simulari energetice, analize ale solului pentru evaluarea riscului de contaminare cu radon si evaluarea ciclului de viata (LCA) a materialelor utilizate, in vederea minimizarii impactului lor asupra mediului. Echipa noastra participa, de asemenea, la cursuri organizate de specialistii RoGBC pentru a intelege mai bine impactul materialelor asupra mediului si pentru a identifica cele mai bune practici in reducerea poluarii pe santier.

In Romania, o “Cladire Verde” nu este doar o denumire, ci o certificare oferita de Romania Green Building Council, o autoritate in domeniu. RoGBC, in calitate de organizatie non-profit, se angajeaza sa promoveze sustenabilitatea si inovatia in domeniul imobiliar autohton.

Detinerea unei locuinte certificate conform celor mai inalte standarde si identificata ca fiind o locuinta verde, sustenabila si durabila, aduce beneficii nu doar pe termen scurt, ci si pe termen lung. Este un proces complet de educare si transformare a viziunii si a stilului de viata, in concordanta cu schimbarile climatice si evolutia pietei.

Beneficiile Certificarii GREEN HOMES in Proiectul Vienna Parkside Residence

Pe langa accesul la cel mai avantajos credit ipotecar din Romania, Programul Ipoteca Verde, care ofera dobanzi reduse si conditii preferentiale, locuintele noastre aduc o serie de avantaje distinctive:

 • Constructie durabila si siguranta sporita: folosim materiale de durata, cu un grad ridicat de izolatie si sisteme speciale de tip MAX FRANK care elimina pierderile termice, asigurand astfel o mai mare durata de viata a cladirii.
 • Confort: imbunatatit prin reducerea zgomotului si a poluarii, precum si prin crearea unui mediu interior sanatos, folosind vopseluri cu nivel scazut de compusi organici volatili toxici.
 • Economie de resurse: implementam sisteme eficiente de consum al apei si energiei, inclusiv panouri fotovoltaice cu eficienta imbunatatita si sisteme de recirculare a aerului.
 • Zona verde este un element central in conceptul nostru, oferind spatii pregatite special pentru gradinarit, locuri de joaca pentru copii, si acces facil la Parcul Tudor Arghezi, creand astfel spatii ideale pentru relaxare si recreere in aer liber.

De asemenea, incurajam un stil de viata sustenabil prin:

 • Facilitati pentru transportul ecologic: Acces facil la mijloace de transport in comun si solutii pentru incurajarea transportului alternativ, inclusiv spatii pentru biciclete si incarcatoare pentru masinile electrice.
 • Management inteligent al deseurilor: incurajam sortarea si reciclarea deseurilor, oferind ghiduri pentru bune practici privind compostarea si adoptarea unui stil de viata sustenabil.

Achizitionand o locuinta in cadrul Vienna Parkside Residence, nu doar investiti intr-un camin, ci contribuiti activ la crearea unui viitor mai verde, mai durabil si mai sanatos pentru generatiile viitoare. Impreuna, pas cu pas, construim nu doar case, ci un stil de viata armonios si respectuos fata de natura.

Vienna Residence 1240 x 456 px 1

nZEB (NEARLY ZERO ENERGY BULDINGS)

Incepand cu anul 2021, conform normelor nZEB, toate constructiile noi trebuie sa respecte standardele inalte de performanta energetica si de sustenabilitate. Proiectul nostru adopta aceste reglementari pentru a va oferi un camin confortabil, eficient energetic si ecologic.

Cum sunt implementate in proiectul nostru aceste cerinte?

 • Eficienta Energetica Optimizata: O componenta esentiala a proiectului nostru este reducerea semnificativa a consumului energetic. Acest lucru se realizeaza prin construirea unei case bine izolate, unde accentul este pus nu doar pe izolarea eficienta a fatadelor, ci si pe eliminarea „puntilor termice”. Acestea sunt zonele unde se pierde caldura si pot aparea condens si mucegai. Prin abordarea meticuloasa a acestor detalii si utilizarea de sisteme avansate MAX FRANK, proiectate special pentru reducerea puntilor termice, asiguram o reducere de 10-20% a pierderilor de caldura, echivalenta cu economii de 3-6 zile/luna la functionarea centralei termice.
 • Calitate si Detalii in Executie: Folosim tamplarie exterioara din PVC tripan de inalta calitate, cu coeficienti de izolare superioara. Atentia la detalii si montajul corect, impreuna cu accesoriile necesare, asigura etanseitatea si contribuie la performanta globala a cladirii. Toate materialele de constructie si echipamentele de instalatii folosite vor fi caracterizate printr-o sustenabilitate si fiabilitate sporite, fiind implementate cu mare atentie. Beneficiile acestora nu se vor limita doar pana la momentul predarii proiectului, ci se vor extinde pe intreg ciclul de viata al cladirii, in concordanta cu principiul „costului global optim”.
 • Energie Regenerabila si Sustenabilitate: Un aspect inovator al proiectului nostru este utilizarea de surse regenerabile pentru a acoperi 30% din consumul total de energie. Instalam pe acoperis un sistem unic in Romania de panouri fotovoltaice, cu un modul special pentru fiecare apartament cu 2 si 3 camere, permitand monitorizarea productiei de energie electrica si reducerea semnificativa a facturilor.
 • Sisteme de iluminat inteligente: Reteaua de iluminat va fi dotata cu becuri de tip LED, ceea ce va duce la un consum redus de energie (reducere de 50% fata de iluminatul cu becuri fluorescente; reducere de 90% fata de iluminatul cu becuri cu incandescenta) o durata mare de utilizare (15-25.000h) si nu sunt periculoase pentru mediu.
 • Beneficii pentru Proprietari: Avand o putere instalata intre 600W si 900W si o productie anuala de 750kWh pana la 1100kWh, in functie de dimensiunea apartamentului, proprietarii vor observa o diminuare notabila a costurilor energetice. De asemenea, exista posibilitatea de a deveni prosumatori, contribuind la cresterea independentei energetice si la protejarea mediului inconjurator.
 • Tehnologie de Recuperare a Caldurii: Instalam recuperatoare de caldura pentru asigurarea necesarului de aer proaspat in apartamente, reducand astfel pierderile de caldura si consumul energetic, ceea ce duce la economisirea a 20-40 % din energia necesara incalzirii, presupunand acelasi volum de aer proaspat obtinut prin deschiderea ferestrelor. Sistemul nostru ofera o solutie eficienta si confortabila, in special in sezonul rece si previne, de asemenea, intersectarea fluxurilor de aer, contribuind la reducerea raspandirii germenilor patogeni si la mentinerea sanatatii ocupantilor cladirii.

Prin adoptarea standardelor nZEB, proiectul nostru imbina tehnologia avansata cu practicile sustenabile pentru a crea un mediu de locuit confortabil, economic si prietenos cu mediul. Aceste initiative nu doar ca satisfac cerintele actuale, dar contribuie si la crearea unui viitor mai verde si mai sustenabil pentru toti.

Screenshot 2023 09 18 at 13.18.41

Parteneri Vienna Parkside Residence

sudrezidential
credit24h
avalon romania
urbanis adiru
MicrosoftTeams image
. Contact Vienna ParkSide Residence