render 42 Photo

Vienna Parkside Residence

Vienna Parkside Residence va fi construit conform standardelor ridicate de sustenabilitate si eficienta energetica si este primul proiect rezidential din Metalurgiei Park Residence care a obtinut pre-certificarea GREEN HOMES.

Inverviu cu domnul Gerhard Lipkovich – Managing Partner LSG Group

Proiectul Vienna Parkside Residence a fost creat din dorinta de a imbunatati nivelul calitatii locuirii, fiind situat in cea mai recenta zona de dezvoltare din Bucuresti – Metalurgiei Park.

Acesta imbina armonios cladirile cu designul arhitectural modern, spatiile verzi extinse, facilitatile comerciale si complexe, cu scopul de a oferi rezidentilor un nivel inalt de confort si bunastare. Ansamblul de locuinte a fost conceput cu atentie la detalii si proiectat intr-un mod inovator, astfel incat la finalizare, sa gazduiasca cea mai noua comunitate urbana, durabila si sigura, din zona de sud a Capitalei.

R 18 Photo

Nivel ridicat de confort

Noul proiect rezidential se desfasoara pe o suprafata totala de 20.000 mp de teren, pe care se vor edifica in etape cele 3 blocuri de locuinte colective, ce compun proiectul, alaturi de facilitati complementare multiple, parcari subterane si supraterane ale rezidentilor si vizitatorilor acestora, spatii de relaxare, parcuri si locuri de joaca pentru copii, precum si zone speciale care contin zone dedicate petrecerii timpului liber.

Proiectul nostru, amplasat pe un teren anterior destinat activitatilor agricole si acum dezafectat, va avea un impact pozitiv asupra intregii comunitati, nu numai prin regenerarea si revitalizarea zonei, ci si prin proximitatea fata de Parcul Tudor Arghezi, care reprezinta primul spatiu verde public dezvoltat dupa Revolutie. Recent inaugurat de autoritatile publice locale, acest parc se remarca ca una dintre cele mai frumoase si moderne zone verzi, reprezentand o investitie majora in regiune si fiind amplasat pe latura de sud-est a ansamblului rezidential.

Pentru a asigura un nivel ridicat de confort si bunastare, se vor realiza amenajari interioare care vor aduce natura in interiorul spatiilor comune de locuit, prin utilizarea plantelor si vegetatiei, oferind locatarilor confortul creat de natura si de spatiile verzi.

Vom pune la dispozitie spatii special amenajate pentru reciclarea deseurilor si, in parteneriat cu RoGBC (Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi), ne propunem sa oferim educatie privind un stil de viata durabil pentru locatari.

Promovarea transportului sustenabil reprezinta o prioritate pentru noi. In cazul in care vor exista solicitari pentru statii de incarcare pentru masini electrice, suntem pregatiti sa oferim solutii pentru a incuraja utilizarea solutiilor de mobilitate durabila.

Vom contribui la crearea unui mediu interior mai sanatos utilizand materiale si finisaje cu continut redus de compusi organici volatili toxici, avand un impact pozitiv asupra sanatatii locatarilor.

In aceasta etapa, Vienna Parkside Residence a obtinut pre-certificarea GREEN Homes, indeplinind criteriile si obiectivele de performanta energetica si responsabilitate fata de mediu.

render_1 - Photo
render_2 - Photo
render_4 - Photo
render_7 - Photo
render_9 - Photo
render_18 - Photo
render_19 - Photo
render_42 - Photo
render_43 - Photo
render_47 - Photo
render_49 - Photo
render_51 - Photo
R_2 - Photo
R_3 - Photo
R_11 - Photo
R_11_2 - Photo
R_12 - Photo
R_13 - Photo
R_14 - Photo
R_15 - Photo
R_16 - Photo
R_17 - Photo
R_18 - Photo
R_19 - Photo
R_20 - Photo
R_21 - Photo
R_23 - Photo
R_25 - Photo
R_33 - Photo
R_35 - Photo

Ce ne diferentiaza

 • Proiectul nostru a primit pre-certificarea GREEN HOMES si respecta criteriile NZEB demonstrand astfel angajamentul nostru fata de performanta energetica si responsabilitatea ecologica.
 • Avem privilegiul de a fi in imediata vecinatate a parcului Tudor Arghezi, cea mai extinsa zona verde amenajata din Bucuresti dupa Revolutie.
 • Proiectul nostru se remarca prin implementarea unui sistem unic de panouri fotovoltaice de ultima generatie, asigurand o sursa suplimentara de energie.
 • Combatem eficient efectul de “insula de caldura urbana” prin utilizarea unui material reflectorizant pe terase, solutie care, impreuna cu panourile fotovoltaice, optimizeaza consumul energetic.
 • Fiecare cladire beneficiaza de cea mai avansata izolatie prin aplicarea sistemelor performante MAX FRANK.
 • Locuitorii se pot bucura de relaxare la restaurant, cafenea si alte spatii comerciale situate la parterul cladirilor, evitand astfel aglomeratia din oras.
Vienna Residence 1240 x 456 px 1

Eficienta energetica

 • Incalzire centralizata pentru fiecare scara de bloc cu asigurarea contorizarii pentru fiecare apartament;
 • Panouri fotovoltaice cu captare de lumina din ambele parti – un modul alocat pentru fiecare apartament cu doua sau trei camere;
 • Sistem de recirculare a aerului pentru fiecare apartament, pentru improspatarea aerului fara pierderi de energie;
 • Ferestre si usi pentru balcoane de tip PVC tripan, de foarte buna calitate, cu coeficienti de izolare cu valori ridicate;
 • Izolatii cu randament ridicat completate cu sisteme speciale de tip MAX FRANK care au rolul de a rupe puntile termice. Prin puntile termice (imbinari structurale la balcoane, ferestre, etc) se pierde multa energie termica, iar aceste sisteme sunt special concepute pentru eliminarea acestor scapari;
 • Consum de apa eficientizat prin montarea de baterii cu consum redus pentru obiectele sanitare si spalatoare.

Vienna Parkside Residence in cifre

19.390 mp teren

3 blocuri mixte

Peste 600 unitati

Peste 700 spatii parcare

Cai acces rapide

Spatii verzi 30%

Locuri de joaca

Parcul Tudor Arghezi

Alte beneficii

 • Certificare nZEB;
 • Spatii verzi si locuri de joaca special amenajate;
 • Parcari generoase pentru masini, motociclete si biciclete;
 • Optional, daca vor aparea solicitari pentru statii de incarcare ale masinilor electrice, vom putea asigura si astfel de sisteme. Ele au rolul de a incurajara solutiile de mobilitate sustenabila.
Screenshot 2023 09 18 at 13.18.41

Selecteaza blocul pentru a vedea apartamentele disponibile

vienna parkside residence apartamente

Parteneri Vienna Parkside Residence

sudrezidential
credit24h
avalon romania
urbanis adiru
MicrosoftTeams image
. Contact Vienna ParkSide Residence